samedi 10 mars 2007

Minestrone du chasseur

Un de mes livres de recettes préféré actuellement est Tyler's Ultimate: Brilliant Simple Food to Make Any Time, qui m'a été offert à Noël (merci Marc-André!). Toutes les recettes dedans ont l'air fabuleuses, simples à faire, et j'adore le fait qu'il y a des photos accompagnant chacune d'entre elles.

Voilà deux fois que je fait la recette de la minestrone du chasseur, et elle est tellement bonne, que j'en referait une troisième batch si je n'en avais pas encore dans le congélateur. Hé oui, en plus, elle se congèle très bien, et fait d'excellent lunchs!

Comme Tyler Florence est un chef qui passe au Food Network, on peut retrouver ses recettes en ligne sur leur site. Alors voici la recette qui vient de là, et vais vous la transmettre en anglais pour m'éviter le travail de traduction. J'espère que l'anglais ne vous dérange pas trop. Si c'est le cas, laissez le moi savoir avec un commentaire, j'aimerais bien vous accommoder dans le futur.

Hunter's Minestrone

Kosher salt
2 quarts chicken stock
5 garlic cloves
1/2 pound small rigatoni
Extra-virgin olive oil
8 fresh sage leaves
1 sprig fresh rosemary
1 sprig fresh thyme
2 medium carrots, finely chopped
2 celery ribs, finely chopped
1 onion, finely chopped
3/4 pound loose sweet Italian pork sausage
1 (28-ounce) can plum tomatoes, diced
2 (28-ounce) cans cannelloni beans, drained
1/2 bunch fresh parsley leaves, finely minced
1 bay leaf
Coarsely ground black pepper
12 slices baguette
1 cup freshly grated Parmigiano-Reggiano
Bring a pot of salted water to boil for the rigatoni.

Combine the stock and 1 halved garlic clove in a big saucepan and simmer for about 15 minutes to give the stock a nice, garlicky taste; strain out the garlic. Set broth aside.

Cook the rigatoni in the boiling water for 6 minutes; it should be slightly underdone. Drain and set aside.

Meanwhile, pour 1/4 cup olive oil in a large saucepan. Add the sage, rosemary and thyme and warm the oil over medium heat to infuse it with the flavor of the herbs, 3 to 4 minutes. Discard the herbs.
Chop the carrots, celery, onion and the remaining 4 cloves of garlic in a food processor. Add to the saucepan and cook for 3 to 4 minutes, until the vegetables are softened but not browned. Dump that out onto a plate. Add a drizzle of oil to the pan, then add the sausage and cook, breaking up the sausage with the side of a big spoon until well browned. Return the vegetables to the pan along with the drained tomatoes and cook for 5 minutes. Now add the beans, parsley, bay leaf, broth and lots of coarsely ground black pepper. Bring to a simmer and cook for 15 minutes. Stir in the cooked rigatoni. Discard the bay leaf.

To serve, preheat the broiler. Put the baguette slices in a single layer on a baking sheet. Sprinkle with the Parmigiano and broil until the cheese is bubbly and golden brown, about 3 minutes. Ladle the soup into bowls and float a couple of the baguette slices on top.

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